AVIA BHT Bačka Palanka SRB 4.-6.8.2017. 2.mjesto

MVP: Nika Miletić

Sastav: Anita Kovačević, Andrea Šimara, Lucia Lesac, Marta Miletić, Tabea Celine Magenreuter  i Nika Miletić

Službene osobe:  Sanja Horvat, Lidija Marković

Posljednji turnir na kojem su Kontese sudjelovale održan je početkom kolovoza u Bačkoj Palanci
(4.-6.8.2017). Turnir su obogatile ekipe iz Hrvatske, Srbije i Bugarske, po šest u muškoj i ženskoj konkurenciji. Temperatura zraka bila je oko 42 stupnjeva, dok je temperatura pijeska bila visokih 56 stupnjeva Celzijusa. S pomlađenom ekipom uz vodstvo iskusne igračice Anite Kontese su hrabro otvorile turnir protiv ekipe Helios i ostvarile laganu pobjedu  od 2:0 u setovima,kao i protiv ekipe domaće ekipe Sapori di Casa koje su svojim nedolaskom borbu za bodove poklonile ostalim ekipama. Prva ovosezonska utakmica protiv Bugarske ekipe Panagurishte završila je pobjedom od 2:0, ali moramo priznati da je drugi set bio vrlo neizvjesan upravo zbog iskustva koje su pokazale starije igračice Bugarki. Zadnja utakmica dana bila je protiv starih gradskih rivala Detono Zagreba koja je nakon raspucavanja otišla u korist protivnica, uz napomenu da je u ovoj utakmici svoje golmanske sposobnosti pokazala i naša trenerica Horva i time potvrdila zašto svi toliko volimo ovaj sport.
Nedjelja nas u polufinalu ponovno spaja s djevojkama iz Detona gdje od samog početka pokazujemo pobjednički karakter i odnosimo pobjedu od 2:0 i ostvarujemo plasman  u finale gdje nas dočekuje ekipa Tuarega. Nažalost, to je  ipak bio ”preveliki zalogaj” za našu ekipu, te nakon nes(p)retno izgubljenog prvog seta ne pronalazimo snagu za preokret i pobjedu odnosi domaća ekipa. Na samom kraju bismo se zahvalile domaćinima na prekrasnoj atmosferi i nagradi za doprinos razvoju rukometa na pijesku koja je uručena našoj trenerici Horvi. Sezona je završila sa srebrom, ali i s mnogo divnih uspomena i prijatelja. Sve skupa možemo zaključiti da je sezona 2017. donjela samo pozitivna iskustva i željno išćekujemo sezonu 2018.

(komentar napisala Lucia Lesac – General)

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”3″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]